2015/09/11

Nyáron kiolvasott könyvek, amik teszettek


 • Erin McCahan-Szerelem és más fura szavak (bemásolom a hátulját)

  "- Már kiszámítottam az egészet - mondom.
  - A szerelmet nem tudod kiszámítani - feleli, miközben hosszú, szőke haját elmélázva áthúzza fél oldalra.
  - Én bármit ki tudok számítani - válaszolom.
  - Mennyi patkányt ettél meg életedben? - kérdezi Stu a visszapillantó tükörből.
  - Jól van, na. A legtöbb dolgot ki tudom számítani."

  Mennyi mindent jelent az a szó, hogy klassz? És a pofa be? Josie, aki a legjobb indulattal is zseninek tűnik, úgy érzi, egész nap josie-ra fordít, hogy értelmezni tudja gimis osztálytársai, családtagjai vagy az egyetemi tananyag mondatait. Na meg kombinál és komplikál: vajon honnan tudjuk, ha készen állunk a szerelemre? És ki tudhatja jobban, hogy ki illik a nővérünkhöz - ő vagy mi? Miféle az a testvéri szeretet, ha a titkos naplóból lopott szerelmes levéllel tartják sakkban a másikat? És vajon ér ilyenkor egy WC-n ülős képet meghekkelni? 

  A Szerelem és más fura szavak okos, vicces és megható. Egy szívből szóló, merész lelki és nyelvi kalauz a mai kamaszokhoz.
 • Marni Bates- Rocksztárt kaptam karácsonyra

"Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni…
Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerû ReadySet dobosa.
Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel…"
 • Szűcs Vanda-Egy ikerpár titkos naplója 2.

  Barátság, szerelem, csalódás, reménykedés, megmérettetések – a tizenhárom éves Feltser lányok története tovább folytatódik. A hetedikesek második féléve izgalmasan alakul, az osztályfarsang botrányba fullad, Zita és Marci kapcsolata váratlan fordulatot vesz, és felbukkan egy új osztálytárs, Vili. Luca sokáig önmaga előtt sem meri beismerni, hogy talán többet érez az új fiú iránt, mint barátság. A Feltser szülők eközben továbbra is külön élnek, a biztos családi fészket válságok remegtetik meg. De lehet, hogy a megpróbáltatások és nehézségek az olyannyira különböző lelkületű lányokat kicsit közelebb hozzák egymáshoz?
 • Kovács Eszter- Let's kifli

  "Van egy lány. Londonban él, egy cukormázas városban, melynek színpompás felszíne csupa meglepetést rejt. Különös barátságok és édes-bús szerelmek szövődnek itt, a honvágy hazájában, a már nem is olyan új otthonban.
  Egy kivándorlás ismerős, mégis líraian egyedi története egy lányról, no meg például a brit fiúról, aki hozzábújva félig magyarul, félig angolul azt suttogja a fülébe: let s kifli!"


Még van egy csomó amit olvastam és imádtam, de úgy gondoltam, hogy ennyi egyelőre ez is épp elég. Majd évszak végén is lesz egy ugyanilyen csak az őszi könyvekből!!
Olyan is volt hogy a teljes sorozatot nem olvastam végig, és majd utána nyilvánítok róla magamnak véleményt. Amúgy az eddigi részeit imádtam a könyvnek. Erről már beszéltem a Könyv befolyás kedvenc szín nevű bejegyzésemben. 

Remélem tetszett ez a bejegyzés kicsit hosszú lett. Remélem azért tudtam olyat ajánlani ami megtetszett.
További szép napot
^^Lina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése