2015/10/27

Bacon-os, parmezános kelbimbó

Ma délben valami finom készült... természetesen új recept, ezért nem lett tökéletes, de néhány módosítással már nagyon finom lesz! Ez a módosított verzió, vagyis ki van próbálva, tehát nyugodtan megcsinálhatjátok!

Hozzávalók (kb. 4 főre):

  • 50 dkg (=500 g) kelbimbó
  • 15 dkg bacon
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 5 dkg parmezán (sajt)
  • 2 leveskocka
  • 1 közepes méretű tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dkg vaj
    + 5 dkg félkemény reszelt sajt
Elkészítés:






  1.  A kelbimbót tisztítsd meg és a leveskockákkal tedd fel főni. Kb. 15 percig főzzük.
  2. A sütőt melegítsd be, közben pedig a bacon-t kockákra vágd fel, és pirítsd meg, hogy egy kicsit legyen barna. Ha kész, vedd le a lángról és reszeld rá a fokhagymát. 
  3. A vajat olvaszd fel és keverd össze liszttel. Lassan add hozzá a tejszínt is, majd ezt is vedd le a lángról, a felvert tojást öntsd hozzá, és keverd hozzá a parmezánt meg a reszelt sajtot.
  4. Egy üvegtálat vajazz ki, zsemlemorzsával hintsd be, rakd bele a kelbimbókat. A tetejére reszelj még egy kis sajtot, vagy ha maradt, akkor azt szórd rá. 
  5. 200°C-on, 20-25 percig süsd. Ha a teteje aranybarna, akkor jó, kiveheted a sütőből. 
2015-10-27 13.30.55.jpg

2015-10-27 14.12.54.jpg

@Lulu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése