2015/11/30

Tippek a tanuláshoz | Hogyan tanulj?

Szeretnék bemutatni néhány módszert, illetve tippet, ami segítségével könnyebben mehet a tanulás. Nem "forradalmi technikákat", hiszen ilyenek nem léteznek. Mindenki máshogy tud tanulni, és én most szeretnék minél több eshetőséget ismertetni. Jó tanulást! :)


1. Hogyan tanulsz könnyebben? Ha...
 • hallod a tananyagot?
  Ha felmondod, akkor jobban rögzül beléd. A hallgatós feladatok ("Listening, Hörung", vagy nem is tudom, hogy hogyan hívják) jobban mennek.
  Tippek a tanuláshoz: Mondd fel többször is! Hangrögzítős alkalmazásba (a telefonodon) olvasd fel a tananyagot, így jobban rögzül! 
 • képekben, ábrákban, illusztrációban látod a tananyagot?
  Az ábrákkal jó barátságod van, esetleg szeretsz rajzolni, a tankönyvekben a képekből érted a lecke lényegét.
  Tippek a tanuláshoz: használd a tanuláshoz a könyvben szereplő ábrákat, rajzolj te is! Kihúzóval húzd ki a fontosabb részeket!
2. Tippek, minden "fajtának"
 • húzd ki az anyagot élénk (esetleg neon) színekkel! Nagyon sok boltban lehet kapni szép, feltűnő színű kihúzókat, amivel a legfontosabb részeket is kihúzhatod!
 • nem muszáj kihúzót használnod! Egy élénk színű toll, és egy vonalzó is megteszi! 
 • a post-itek nagyon divatossá váltak. Nem hiába! Nagyon jó jegyzetkészítők! Egy sima, sárga post-it, vagy esetleg élénkebb színű is tökéletes, arra, hogy felírd rá a jegyzeteidet!

Remélem hasznosnak bizonyultak tippjeim! Ha szeretnél még több ilyen bejegyzést, akkor írd meg megjegyzésbe, és/vagy kattints a +1 gombra!

@Lulu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése