2016/10/02

LINALAND \wonderland szinonimája\ #1

Ezt a bejegyzést nem rég találtam meg. Igen, akartam csinálni egy ilyet, de mégis abbamaradt... nos, ezért most végre elkezdem (mert nem volt semmi se beleírva), és irány LINALAND!


FIGYELEM! Ez csak poén! :D

LINALAND

Ez egy békés szigetcsoport, valahol, az óceán egyik eldugott helyén. Az össz létszáma nem haladja meg az 1000 főt, de itt mindenki boldog, és nincs semmi problémájuk az élettel. Minden modernizálva van, a legkorszerűbb az egészségügyi ellátás, a külön kormánya van a természetvédelemnek. Az Afrika alakú, legdélebbi szigeten, amit úgy hívnak, hogy Livanna, ('szavanna' szóból) a Föld összes állata megtalálható, amit maga Lina királynő válogatott ki. (Szóval annyira nem található meg minden állat.) 
Az északi szigeten, amit Linurópának hívnak találhatóak a nagyobb városok. Itt van például Linapáti (a főváros), Lina York, Linondon, Linapest és Linahely. Minden városnak van külön repülőtere, és kizárólag ökoüzemanyaggal működő járműveket használnak. A legelterjettebb jármű a Licikli (a 'bicikli' szóból), amivel bárhol lehet közlekedni (függőleges felületek, hegy, víz, stb.). 
A királyság pénze a Lineuró, amit a királynő, Őfelsége Lina Királynő tiszteletére neveztek el.

LINAPÁTI, A FŐVÁROS

Linapáti a főváros, hiszen a Linarlament itt ülésezik minden hónapban. A királynő, Lina, teljesen úgy él, mint egy hétköznapi ember, annyi különbséggel, hogy ő a Legfőbb Királynő. Jobbkeze, Lulu rendez minden fontos ügyet, például most tervezi Linánia egyéves fennállásának partiját. 
A város főterén található a Linor ('szobor' szóból), ami Lina királynőt ábrázolja.
Az idelátogató turisták mindannyian abba a tudatban esnek, hogy itt nem demokrácia uralkodik, pedig de. Annyi különbséggel, hogy a kormánynak mindenre van egy képviselője (ilyen az egészségügy, turisztika, kereskedelem, stb.), valamint van a Királynő Jobbkeze (Lulu), és maga a Királynő (Lina).
Minden Lináról van elnevezve, de ez csupán azért van, mert az ország népe annyira szereti Linát, hogy mindent róla neveztek el.
A fővároson egy folyó is áthalad, ami Lina Yorknál folyik az óceánba, ez a folyó a Luna. Rengeteg híd szeli át, ilyen a Linadság-híd, a Linolden Gate, vagy a Linánc híd.
Rengeteg érdekesség van ebben a városban. Az egész város pezseg, és mindig csak újul, és újul. Itt található a divatdiktátorok legketveltebb helye, a Lanel Divatház, vagy az újonnan felkapott Lin-Obag. (Mindenkinek ilyen van.) Itt rendezik majd decemberben a Linolimpiai játékokat, valamint a Linalzedonia ezt a várost választotta a téli kollekciójának bemutatásához. 
A Linouvre-ban júliusban állították ki a Mona Linát, és szeptemberben nyitották meg a Modern Linűvészeti ('művészet' szóból) Galériát. Található a múzeumban még az egyik leghíresebb festmény is, az Ásító Lina, amit maga a Királynő festett (önarckép).


Ez lenne az első rész, és a következőben pedig Lina York-ról fogok bemutatót írni. Ha tetszett kattints a +1-gombra, és írd meg véleményedet kommentben, hogy eljönnél-e Linaland-be :D
#LULU

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése