2016/11/02

Saját képek #autumn

Sziasztok! Ebben a bejegyzésben pár saját képet szeretnék mutatni. Ilyen bejegyzés még nem nagyon volt ezen a blogon. Pedig már nagyon itt volt az ideje. Azt előre jelzem, hogy ezek nem a legjobb képek. Nem is annak szánom. Ezek egyszerűen pillanatok, hogy épp hol, merre jártam, mit láttam. Hogy látom most az őszt. Milyen a hangulatom, mert azért a mostani, őszi képek igen csak tükrözik. Szeretnék majd egy beszélgetős bejegyzést, vagy a hangulat bejegyzésnek a harmadik részét, még meglátom. De egy beszélgetős bejegyzés, helyzet jelentés mindenképp lesz. Az is lehet, hogy elmesélem az őszi szünetemet. Egyelőre ezek még csak ötletek, de valami biztos lesz.  De akkor nem is szövegelek most tovább, épp elég volt ez is. Jöjjenek tehát a képek. Úgy gondoltam ebben a bejegyzésben a képek mellé pár sorban mesélek a képekről. A képek nagyjából időrendi sorrendben vannak. 
Remélem tetszeni fognak, még ha egy-kettő tényleg nem is lett jó. 
Lina
1. Ez a kép még tavaly ősszel készült, ahogy látható, Londonban.  Tudom, hogy nem idei, nem mostani, de gondoltam ezt a képet is ide rakom, mert esős kép nem nagyon lesz a képek között. És ez a kép nem éppen a legvidámabb hangulatomat mutatja. Legalább is számomra. Pedig nagyon jól éreztem magam azon az utazáson. Csak mégis. Más volt. Főleg a mostanihoz képest. Össze sem tudnám hasonlítani. 2. Hát igazából ez a kép sem mostani. És még csak nem is őszi. Ez a kép tavasszal készült. És ezt azért raktam bele, mert ez az egyik kedvenc képem. És úgymond ez jellemzi azt, hogy vége a nyárnak, a pihenésnek, kezdődik a suli, ilyesmi. Lehet, hogy ez a kép csak nekem jelenti ezeket. Minden esetre én imádom, és ezt is beakartam ide rakni. 

 

3. Ez a kép sem őszi még, de már nagyon közel van hozzá. Ez a kép augusztus 24-én készült, tehát már csak 7 nap választotta el az ősztől. Ennek a képnek az a története, hogy nagyon akartunk a barátnőmmel ilyen, természetkép szerű fotót csinálni, de nagyon fújt a szél és hiába próbálkoztunk, nem akart fókuszálni. Aztán észrevettem ezt a négy csipkebogyót, és egyből egy aranyos állatfej jutott eszembe. És erre végre sikerült ráfókuszálnom. Úgyhogy meglett a sikerélmény is. 


4. Ez a kép is ugyanakkor készült, mint az előző. És ezt nem én csináltam, hanem a barátnőm, mert neki a saját telefonján sikerült egy ilyen kép, és nagyon jól nézett ki. Én is megpróbáltam, de sehogy nem sikerült, úgyhogy megcsinálta nekem. 


5. Ez is augusztus 24-én készült. És itt is megpróbáltunk természet fotót csinálni. Elvoltunk. 


6. Ez ugyanaz a kép, mint az előbb csak a másik oldalról. 


7. Ez a kép viszont már bőven ősszel készült. Kb. 2 hete talán. Suliba mentem már kifelé, és láttam, hogy az egyik fának már szépen sárgulnak a levelei, és gondoltam, ha szeretnék ilyen bejegyzést, oda kell őszi kép is. 

8. Ugyanezek jellemzőek erre a képre is, mint a 6-osra. Talán ennek a képnek még ősziesebb a hangulata. Olyan tényleg őszi. A sok levél a földön. 

9. Ezen a képen ugyanaz, a fa található, mint a hatos képen, csak más szögből. 


10. Ez a kép úgy készült, hogy már éppen utaztunk volna el, amikor a nővérem kitalálta, hogy csináljunk egy közös fotót őszi levelekkel. Nem volt túl sok kedvem, de megcsináltuk. Amikor mentünk vissza a házba, akkor láttam, hogy milyen szépek a szőlő levelei. Ezért gyorsan lefotóztam őket. 


11. Úgy gondolom, hogy talán ennek a képnek volt a legkevesebb értelme, de nem baj.  Ez úgy volt, hogy ugye elutaztunk. És estére értünk oda. Másnap mentünk át a Mamámhoz, és a húgommal gyalog mentünk, és gondoltam ehhez a bejegyzéshez kéne még kép. És akkor ott volt előttem ez a fa és akkor 'miért ne' alapon lefotóztam. Volt még egy kép ugyanebből az okból, ahol piros bogyó csoportot fotóztam, de homályos lett és kitöröltem. 

  
12, 13. Ezt a két képet azért raktam egymás mellé, mert konkrétan ugyanarról van szó. Csak más a szög és van pár perc különbség az elkészítés között. A családommal voltunk Tatán. És sütit akartunk venni, de ami cukrászdába bementünk az ott volt a tópart mellett ezért kinéztünk kicsit a partra. Nem volt annyira jó idő, meg hideg volt. De azért ott voltak a napsugarak. És ez olyan, mintha azt üzenné, hogy minden rosszban van valami jó. És ezzel nem akartam túl közhelyes lenni. De ránéztem a képre és ez jutott eszembe.


14. Ez a kép is ugyanott, ugyanakkor készült. Csak a másik irányba. 


15. Ez a kép is ugyanott, ugyanakkor készült. (Nem győzöm ismételni magam.) Volt egy bokor, amin apró, rózsaszín bogyók voltak, és gondoltam lefotózom. És nekem igazából tök tetszik ez a kép. 16. Ez a kép akkor készült, amikor a tópartról mentünk vissza a parkoló felé. És hát gondoltam, lefotózom a levelekkel szegélyezett utat. És nekem tetszik a végeredmény. Bár eredetileg nem ilyen volt a kép, csak bele lógtak az autót és úgy nem tetszett ezért levágtam. Így nem látszanak a fák és nem annyira jó, mint lehetett volna, de így sem rossz. 17. Ez a kép, nem lett túl éles. Vakuval csináltam, mivel már eléggé sötét volt. Ez is ott van, de ez nem ugyanaz a tó. Erre a húgommal, és két unokatesómmal sétáltunk. Itt fordultunk vissza. Nagyon szépek voltak a fények. Kár, hogy ez a kép annyira nem adja vissza. 18. Ez a kép hétfő délelőtt készült, amikor kimentünk sétálni, rollerezni a tópartra. Nagyon szép idő volt. Gyönyörűn csillogott a tó vize. Ezt pár fotóban meg is örökítettem. Lefoglaltam magam. Ide-oda mászkáltam. Leguggoltam, felálltam. Mégis nagyon sok lett az ugyanolyan, hasonló kép. De igyekeztem. Mivel nem szeretném még többször ismételni magam, mint ahogy eddig. Ez amit ide írtam ez jellemző az ezután lévő 6 képre is. 19. Erre a képre is mondhatnám, akár ugyanazt mint az előző hétre. De valahogy itt tényleg látszik a nap sugara konkrétan. Úgyhogy ezt nem akartam annyira az előzőkhöz sorolni. 
20. Hát igen. Jó sokan jártak arra felé. 


21. Az utolsó kép pedig a hazafelé úton készült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése